söndag 26 december 2010

Julfirande

Igår, julaftonen så började dagen med att barnen fick kolla i sin "stocking" (julstrumpa), där hade de var sin liten julklapp. Oliver fick 3 st. små dinosarier. Vi tog det lugnt, lagade julmat och umgicks på förmiddagen. Vid 16 tiden åkte vi till Brookwood kyrka där de hade julkonsert/mässa. Detta är ingen vanlig kyrka, utan ser mer ut som en arena, och den tar in 2000 personer! Har lagt in lite filmklipp från det längst ner på sidan. Under mässan får alla tända ett ljus, och det ser väldigt mäktigt ut då det är mörkt i hela arenan och 2000 små ljus lyser och man sjunger Holy Night tillsammans.

När vi skulle åka till kyrkan klädda vi upp oss och själklart skulle även Oliver vara finklädd. Han var dock nyvaken, och inte alls så sugen att ha på sig sina stiliga kläder. Vi kom överens om att jag skulle få ta ett kort på honom för att visa farmor och farfar där hemma hur stilig han är, och sedan skulle han få ta av sig slipsen (var mest den han var irriterad på).

Här sitter Oliver och väntar på att julkonserten/mässan ska börja.
sitter fint med knäppta händer i morfars knä
Här har vi just tänt var sitt ljus. (se även filmerna längst ner)

Idag, juldagen kommer tomten och hälsar på här hemma hos mormor och morfar. Amerkanska barn träffar aldrig jultomten, enligt deras tradition kommer tomten ner genom skorstenen under natten och lämnar alla klappar natten mot den 25e. Men vi gör en blandning av det hela så här kommer tomten på besök morgonen den 25e.

Granen på julaftonskvällen.
Oliver får ett paket av tometen. Han hade länge pratat om "tomten kommer, med paket, Oliver öppna. Oliver ge tomte puss och kram". Men när tomten väl stod i hallen så stod han tätt intill sin mamma, vågade just och pass ta emot sitt paket, och då tomten frågade om han skulle få någon kram av barnen, så höll oliver bara andan och skakade på huvudet.




Vi har haft en jättemysig jul och det är så kul att se barnen så spända och glada över att tomten kom och alla paket då fått. Oliver fick en MASSA fina paket - vi tackar alla för dom!!! (och vi tackar självklart även för alla de julklappar vi föräldrar fått!) Oliver öppnade hälften av sina paket och sen ville han inte så gärna öppna några fler, han var så nöjd med det han redan fått. Vi började öppna paketen runt 09 tiden, och vid 12 öppnade Oliver sina sista paket :)

1 kommentar:

Anonym sa...

God fortsättning på Julen och en önskan om ett Gott Nytt År.
VI har just nu 15 grader kallt här i Skellefteå och det skall bli kallare.
Hälsningar/Kalle i Skellefteå