onsdag 17 juni 2009

New York

Familjen Nilsson på Times Square, New York


Nu är vi ute på roadtrip upp till NY

Lördag: Vi började med att köra upp till Charlotte där vi åt lunch på IKEA och sedan strosade runt ett tag. Sedan körde vi vidare till Henderson, North Carolina där vi sov.

Söndag: Körde vi till Richmond, Virginia där vi gick runt i en park en stund, tittade på statyer och Oliver fick sig lite lunch. Vi tillbringade mest tid i bilen och körde upp till New Jersey där vi tog in på hotell.

Måndag: For in till Philadelphia då morfar skulle gå på en mässa och jobba i några timmar. Under tiden gick mamma, pappa, oliver och mormor lite sightsing och såg The liberty bell och liberty hall. Vi mötte upp med morfar efter ett par timmar och gick och åt lunch på en frukt och köttmarknad. Vi var såklart även och åt en Phili Cheese Steak innan vi åkte vidare. Frågan var såklart om Pat's eller Geno's har bättre Cheese steak, så vi var tvugna smaka en av varje. Och vi har lite delade meningar om saken. Mormor och mamma tyckte Geno's medans pappa och morfar tyckte Pat's :) Bilen gick därefter vidare längre upp i New Jersey.

Tisdag: Tog en shuttle buss genom lincoln tunnel in till manhattan vid 10 tiden på morgonen. Började med att gå till Times square där Oliver även fick sig lite lunch. Gick nedför Broadway och gick föbi bla. där de spelar in The late show med David Letterman. Gick en stund i Central Park och åt en varmkorv. Gick till en av Donald Trumps byggnader och tog en iskaffe och en kaka på Starbucks. Sedan gick vi till The Empire State Building där vi åkte upp till våning 86 och tittade ut över hela Manhattan (och lite till). Mycket fin utsikt! Letade oss tillbaka till busstationen och åkte tillbaka till hotellet och åt mycket god egyptisk middag.

Oliver har skött sig exemplariskt hittills på resan måste man säga! första dagen 5 timmar i bilen och andra dagen 7 timmar i bilen. bara sista 30 minuterna andra dagen som han visade att han inte tyckte det var så roligt längre. När vi varit runt i Philadelphia och NY har han glatt suttit i sin vagn och tittat på allt mellan människor, bilar och byggnader. Nätterna på hotellen har oxå funkat jätte bra. Sovit mellan ca 21-08 och abra vaknat en gång för att äta (+ gnytt efter nappen några gånger).

Nu ska vi lägga oss och sova så vi orkar med en halvdag på manhattan och biltur till Washington DC imorgon!

Inga kommentarer: