lördag 20 juni 2009

New York 2

Här kommer fortsättningen av vår roadtrip upp till NY:

Onsdag: Vaknade lite tidigare och skyndade oss in till Manhattan. Åkte ner till lower Manhattan till ground zero, där world trade center stod. Är en enda stor byggnads arbetsplats just nu då de bygger upp nytt trade center. Vi tänkte även gå in på stock market på Wall street, men de har tydligen inte haft det öppet för allmänheten sen 11 september för 8 år sen. Åt en hamburgare på MacDonalds på Wall street. En väldigt lyxig MacDonalds på 2 plan och en pianist som spelar på en flygel. Vid 15 tiden drog vi vidare till nästa hotell som låg just utanför Washington DC

Torsdag: Spenderade hela dagen i Washington DC. Regnade på morgonen så vi började att gå runt på museet Smithsonian. Vi delade upp oss lite, morfar och pappa gick på Air and space museeum, och mormor mamma och Oliver gick på Natural Museeum (uppstoppade djur, dinosarier mm). Sedan promenerade vi bort till FBI headquarters, åt på ESPN Zone, och gick sedan vidare till vita huset. Kom en störtskur, så det blev lite snabba kort på vita huset och på Washington Memorial, och sedan gick vi raskt vidare tillbaka till bilen. Körde förbi Pentagon och stannade av och gick på Arlington kyrkogård en stund och knäppte några bilder.

Fredag: Spenderades i princip enbart i bilen. 7 timmar effektiv körtid hade vi hem. Stannade och åt och gjorde ett litet stopp på ett Mall i Charlotte. Hittade en jätte bra barnaffär, The Childrens Place, handlade 7 par plagg för 250 kr!! och det kändes som riktigt bra kvalitet. Hittade även Forever 21 där jag köpte en hel del oxå till riktigt bra priser.

Måste igen säga att Oliver har skött sig OTROLIGT bra under hela resan! på GPSen vi hade med oss stod det att vi effektivt hade kört i 25 timmar under resan (endast då bilen rullat, så då vi stått i bilköer och rödljus inte inräknat) så uppskattar vi att Oliver har gråtit ca 45-60 minuter under hela den tiden!! Vi räknade även ut att vi har kört ungefär lika långt som från Umeå till Stockholm, upp igen och nästan ner till Stockholm igen, fantastiskt att Oliver har kunnat hålla så gott humör under hela den tiden! Och även då vi flängt runt i storstäderna och olika museeum och div. så har han glatt suttit och tittat eller charmat folk med sina stora ögon och glada leende.

Inga kommentarer: