fredag 18 juni 2010

Build-a-bear

I söndags for vi till en liten lekpark i närheten. Blev dock inte så långvariga då det var 38 grader i skuggan och luften stod helt still! en av rutschkanorna var i solen som man mest troligen hade kunnat steka ett ägg på! och var lite svårt att förklara för Oliver att vissa rutschkanor som alla såg likadana ut var okej att åka på och vissa skulle göra ont att åka för de var så varma. Men efter bara några minuter så pekade på den kanan i solen och sa "aj aj" och nöjde sig med de i skuggan.

Idag har vi varit på ett ställe som heter Build-a-Bear Workshop där man börjar med att gå till en första station där man väljer en "död" nalle som man tar till en maskin där personal blåser in bommul i nallen så den kommer till liv. Man får ta ett litet mjukis-hjärta, ge den en puss och stoppa in i nallen (för att ännu mer tydligt ge den liv) vi köpte även till en liten dosa som man trycker på och då känner man ett bultande hjärta. Sedan går man till nästan station och väljer kläder (finns massor att välja på!) När man betalt får man sätta sig vid en dator och fylla i information som namn och nallen får då en birth certificate. Allt för att det ska bli så "verkligt" som möjligt för barnen.

Oliver valde apan Owe som är en kirurg :)
Mysig att kramas med! många pussar hade den oxå fått!
Och man måste såklart lyssna och känna på hans bultande hjärta.
Innan den dagliga regn och åsk-stormen kom ikväll (pga hettan dagtid så är mest ett undantag om det inte regnar och åskar på kvällarna) så åkte jag och Håkan och testade hans nya hobby, modellflygplan. För att vara första försöket så flög han riktigt bra!

Inga kommentarer: